Asiantuntijalla on asiaa

Flowflex, helppokäyttöinen ja luotettava koronakotitesti kotikäyttöön

Berner Oy maahantuo ja markkinoi Suomessa vaatimukset täyttäviä Flowflex-koronakotitestejä, jotka sopivat sekä oireellisten että oireettomien testaukseen. Ne tunnistavat myös omikron-virusvariantin. Flowflex antaa oikean tuloksen yli 97 prosentin varmuudella.

Bernerin maahantuoma Acon Flowflex-antigeenipikatesti on sekä oireellisten että oireettomien itsetestaukseen soveltuva luotettava koronakotitesti, joka tunnistaa myös omikron-virusvariantin.

Flowflex on helppokäyttöinen, itse tehtävään koronatestaukseen soveltuva pikatesti; tulos tulee 15 minuutissa. Näytteen ottaminen on kivutonta, sillä näyte otetaan nenän etuosasta.

Flowflex on myös yksi harvoista tämänhetkisistä testeistä, josta löytyy valmis uuttoliuosputki. Liuosputken ansiosta testi ei vaadi käyttäjältä liuosten käsittelyä, vaan riittää, että käyttäjä poistaa alumiinifolion uuttoliuosputken päältä. Tämä pienentää riskiä, että testi tehdään väärin, mikä edelleen parantaa testin luotettavuutta.

Testipakkauksen mukana tulee selkeät suomen- ja ruotsinkieliset käyttöohjeet ja kaikki tarvittava testin tekoon ajanottovälinettä lukuun ottamatta.

Oikea tulos yli 97 %:n varmuudella

Flowflex ja muut antigeenitestit tunnistavat hengitystie-eritenäytteestä viruksen proteiineja eli antigeenejä. Antigeenejä syntyy, kun virus lisääntyy tartunnan saaneen henkilön hengitysteiden epiteelisoluissa.

Antigeenitestejä käytetään myös terveydenhuollossa. Terveydenhuollossa käytettäviä testejä (CE IVD) ei saa kuitenkaan käyttää Suomessa kotitesteinä.

Antigeenitestit soveltuvat akuutin koronatartunnan toteamiseen ja tunnistavat tartunnan parhaiten, kun oireiden alkamisesta on kulunut korkeintaan viisi päivää. (THL, 14.4.2021)

Testin voi tehdä myös oireettomana. Huomioitavaa on, että koronakotitestejä saa markkinoida oireettomille ainoastaan, jos testin käyttöohjeen käyttötarkoituksessa – kuten Flowflexin tapauksessa – on niin määritelty.

Testi antaa oikean tuloksen yli 97 prosentin varmuudella. Testin herkkyys on 97,1 prosenttia ja tarkkuus 99,5 prosenttia, kun näyte otetaan oireisen potilaan nasaalinäytteestä.

Koronakotitestien hyöty

Flowflex on tarkoitettu omaehtoiseen itsetestaukseen koronataudin poissulkemiseksi. Koska koronavirus tarttuu helposti, koronakotitestit tarjoavat helpon tavan vähentää tartuntariskiä ihmisten välisissä tapaamisissa. Testiä voivat hyödyntää yritykset, yhdistykset ja yksityishenkilöt.

Mikäli kotitestin tulos on positiivinen tai on syytä epäillä koronatartuntaa, tulee olla yhteydessä terveydenhuoltoon ja noudattaa voimassa olevia alueellisia ohjeistuksia.

Kotitesti ei korvaa terveydenhuollossa tehtävää koronatestiä. Kotitestin tulosten perusteella ei tehdä hoitopäätöksiä, eikä vapauteta tartuntatautilääkärin määräämästä eristyksestä tai karanteenista.

Berner Oy, koronakotitestien virallinen maahantuoja

Berner Oy on ollut testimarkkinoilla pitkään ennen koronakriisiä. Yritys on koronakotitestien virallinen maahantuoja, jonka toiminta täyttää diagnostiikka-alaa koskevat lakisääteiset vaatimukset. Bernerillä on pitkän kokemuksen ja luotettavan valmistajayhteistyön lisäksi tuntemusta kansallisesta lainsäädännöstä ja yritys noudattaa tarkasti valvovan viranomaisen Fimean ohjeita.

Flowflex-testiä on saatavissa kuluttajille apteekeista ja päivittäistavarakaupoista kautta maan. Yritykset voivat ostaa testiä Bernerin ProShop-verkkokaupasta.

Yhteydenotot